Akredytacje

Biuro Prasowe PGE Skry Bełchatów uprzejmie informuje, że rozpoczęliśmy przyjmowanie wniosków akredytacyjnych na fazę zasadniczą PlusLigi w sezonie 2019/2020. Proces jest prowadzony za pośrednictwem platformy Accredito.com. Tak jak w poprzednim sezonie, wyłącznie za jej pośrednictwem będzie można składać wnioski akredytacyjne na mecze naszej drużyny w roli gospodarza.

Accredito jest nowoczesną platformą komunikacji, która ułatwia przebieg informacji między biurem prasowym klubu a dziennikarzami. To tutaj będą pojawiać się wszystkie informacje prasowe oraz załączane będą materiały multimedialne do pobrania i tylko w systemie Accredito będzie można ubiegać się o akredytacje stałe, i jednorazowe. Te drugie będą uruchamiane przed kolejnymi spotkaniami i będziemy o nich informować na bieżąco.

Do platformy można dołączyć TUTAJ Jeśli dziennikarz posiada już konto w systemie - wystarczy, że doda do obserwowanych nasze biuro prasowe TUTAJ Więcej informacji dotyczących z korzystania z systemu Accredito.com przez dziennikarzy znajdą Państwo TUTAJ

Wnioski na akredytacje stałe będą przyjmowane do 23 października, do godz. 12:00. O przyznaniu akredytacji dziennikarze i fotoreporterzy zostaną poinformowani za pośrednictwem systemu Accredito.com.

Po zakończeniu fazy zasadniczej PlusLigi zostanie wydany komunikat ws. przyjmowania wniosków akredytacyjnych na rundę play-off lub zachowania ważności otrzymanych akredytacji.

Mimo że PGE Skra ma za sobą słodko-gorzki sezon 2018/2019, wciąż pozostaje najpopularniejszą drużyną w Polsce. Bełchatowski klub został liderem ligowego rankingu medialności wśród drużyn siatkarskich.

Firma PRESS-SERVICE Monitoring Mediów przygotowała specjalny raport, w którym pod uwagę wzięła medialność klubów PlusLigi w sezonie 2018/2019 w przedziale czasowym od września ubiegłego roku do 5 maja 2019, czyli zakończenia rozgrywek o mistrzostwo Polski.

Miło nam poinformować, że PGE Skra została absolutnym liderem rankingu medialności. W podanym czasie na temat bełchatowskiego klubu powstało aż 23 637 artykułów, nie tylko w lokalnych mediach, ale również największych tytułach prasowych, internetowych, telewizyjnych czy radiowych.

Drugie miejsce zajęła Asseco Resovia, a na najniższym stopniu podium stanęła ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, czyli aktualny mistrz Polski. Warto dodać, że ich wynik oscyluje w granicach 17000 artykułów, czyli znacznie mniej, niż w przypadku PGE Skry.

Jeszcze raz dziękujemy przedstawicielom mediów za obecność na meczach PGE Skry. Mamy nadzieję, że nasza współpraca będzie przebiegała równie dobrze w przyszłym sezonie.

KONTAKT DLA MEDIÓW:
Maciej Nowocień

Sponsor strategiczny

PGE

Szybki kontakt

Klub Piłki Siatkowej Skra Bełchatów S.A.

KPS Skra Bełchatów S.A.
ul. Dąbrowskiego 11